Ake Coldman

FIFA och Fördelar med online
 
 
Om vi börjar med Fifa så är det ett spel ger en stor glädje för den som är fotbollsintresserad. Det är ett av mina absolut favorit spelserier. Det är spel som fungerar på alla åldrar och det tycker jag är ett stort pluss.Det finns tillgängligt för alla och är ett bra alternativ till våldsamma spel. När man känner att man är lite trött på skjuting och dödande osv så kan man då plocka fram detta och spela fotboll tillsammans med fotbollproffsen he he, nästan iaf. Det brukar jag göra, så man får sin dos av sport i spelblandningen också.  Du får även som med alla tävlingsinriktade spel känna på alla möjliga känslor på känslobarometern medan du kämpar för att göra mål, ta ledningen, behålla ledning och till slut kanske vinner! Det går ju båda vägar, man kan ju förlora också. Så det finns många frustrerande och irriterande stunder,som när man kanske tillexempel missar det där skottet som man så in i bomben vill få in mål! Men även en massor av glädjeruss som går genom kroppen när man får till det perfekta framspelet och sätter det perfekta målet. A det är en speciell känsla. Det gäller då både offline som online. 
 
När det kommer till online så tycker jag det är roligare, då dels blir inte spelmönsteret till motståndaren lika systematiskt och förutsägbar och dels så vet du att du sitter och spelar mot en person som är lika engagerad och som kämpar lika hårt som du för att vinna matchen. Det är det iaf om det är en mycket jämn match och man är på ungefär samma skicklighetsnivå, är den ena mycket bättre än den andra så sliter han/hon kanske inte lika mycket. Poängen är då att man spelar man mot man (man som i människa). Man kan ju även göra så mycket annat också, man kan på online spela med vänner, antingen mot varandra eller med varandra och sammarbeta mot andra som spelar ihop, något som jag tycker är väldigt kul och utmanande. 
Men har det gått ett par matcher som inte gått allt för bra online så kan man ju gotta sig med att köra offline på en nivå man vet man klarar av, och så krossar man motståndaren ( spelet) och känner sig helt på toppen av världen igen, för stunden iaf.
 
 
När det kommer till att spela online så brukar man få med sig som en "prova-online-kort" på de spel som har en "online-möjlighet" i spelet ett. Det som är med på bilden är ett sådant kort. Men du kan även köpa ett sådant medlemskap för ett helt år för ca 500 kr. Vilket inte inte är så dyrt egentligen. Men du kan även ange kontonummer och betala per månad till Microsoft men det går jag inte in mer på då jag inte har prövat det själv. Jag föredrar att ha det betalt och klart och inte på autogiro så jag köper hällre ett XBOX LIVE GOLD-årskort för 500 kr ca.  Ett stort pluss när du väl har det kortet förutom att du nu kan spela online är att du via ditt XBOX LIVE GULD - medlemskap också får ett hel del gratis spel som du kan ladda ner till din Xboxen . Detta är något som jag själv hade missat under en mycket lång tid, tills en vänn av mig påpekade det till mig. Du får uppemot två spel per månad som du kan du kan ladda ner helt gratis. Så på sätt och vis så betalar du 500 kr för att få spela online samt för 24 spel i året som du kan ladda ner. Kanske var en del av detta bara old news för dig som läser men om inte så har du ju fått veta det nu. 
 
Nackdelen med att spela online och vi väljer att ha med dem i chatten och ha headset och microfon är att man kan träffa på en del speltroll som inte gör annat annat än verbalt spotta på en.  Men man kan även träffa på likasinnade individer som är online för för ha kul när de spelar med andra. Finner man en sådan person är värt att ta vara på den personen så man kan spela flera gånger gång på gång, år ut å år in. Men det kan ju även vara att du känner folk eller stiftar bekantskap med folk i den verkliga världen och så sedan tar det vidare inom spelvärlden. 

Hoppas ni finner texten intressan och lämna gärna en kommentar om du vill:-)
 
 Ha det gott!

Ake Coldman